Edvin papa ajánlása

A pályákról néhány infó:

FILC pálya

unnamedalapjában véve majdnem ugyanaz, de a filc és a felfestés új, a vulkán vagina(szerűség)re lett cserélve, a középdomb is kicsit más, valamint a meleg miatt engem néhány helyen megtréfáltak a pattogósabb labdák. (45, majd 39 sikerült, sajnos akadnak még bőven 3-4-es megoldások, amik nagyobb elszállás nélkül is megeszik az ászaimat)

ETERNIT pálya

Ugyanúgy, mint a filc: 1 pályatesten 3 akadállyal. A pálya anyaga „építőlemez”. Izo labdával kicsit hangos, de egészében korrekt.

A filc pályákkal ellentétben nem „méreten aluli”, néha inkább meglehetősen nagynak tűnő; talán a tápióinál könnyebben, de budakeszinél nehezebben játszható, Mérnökhöz képest tuti vidámabb. Több akadálya: mint pld. az igen magas plató, a kúp, könyök, W és virágcserép miatt is különleges játékélményt ad.

unnamedSaját ‘birdie-book’-om (korábbi, a velencei korzón készült Toresz képekkel, jelzések, mint: jobb/bal, illetve a 0 középtől +/- az elütőhely mögül nézve, elütőhelyen nem volt négyszög rajzolva):

01 = PIRAMIS = körbe gurítós és 3. piramisról, hátulról bepattanós, Mérnök utcai módszerrel, de annál pattogósabb és mindenképp nagy átmérőjű labdával. (nálam ez Daniel Büttiker volt) Nem veszi fel igazán jól az ívet, de adja. (a képen úgy néz ki, mintha a 2. piramis mellett jobbra nem lenne hely, de van…)

02 = ’VAGINA’-szerű izé = olyan labdával, mint Tápión a filc 12, kb. -1-ről kicsi jobbra

03 = SZÁLKA = Classic3 vagy Nifo7, kb. -1-ről az első szálka alatt gurítva, mint az előbb (hátsó falról a fényes Classic nem jól jött vissza, talán matt laszti jobb)

04 = VESE = Nifo7, +1-ről középen kicsi kereszbe egyenesen lyuk bal szélére célozva

05 = V a ferde fejen = ugyanúgy, mint Tápión az eternit 9 V-nél, csak ez még könnyebb

unnamed06 = PLATÓÓÓ = 45 fokos emelkedővel (a temesvári vulkánt emlegették sokan), puha, kicsit pattanó labdával , ami felmegy, de ne nem ugrik át, hanem fel/vissza pattan kicsit (nekem Nifo8 jó volt, előtte Nifo3-mal egy 6-ost nyomtam)

07 = KÖNYÖK = mint egy beton 9-es jobbkanyar, nekem középről egy nagy Askim adta (izóval is ütik)

08-09 = KÚP és DERÉKSZÖG = nehéz pattogós (nekem Nifo5) labdával +4 (jobb sarok)-ból utolsó toldás elé, KÚP esetén erővel (hátha és főleg ne guruljon vissza…)

10-11 = W (V oldalfalú V) és V (ez olyan, mint a 05 pályán, itt nincs a képen) = mint Tápión az eternit V, de a W nem üthető biztosan fallal párhuzamosan (bár a képen látszik rá remény és Nimród úgy is üti…), lehet kb. középtájról, vagy sarokból keresztbe is (labdafüggő, van amelyik ilyenkor körbemegy nekem a könnyű puha pattogós működött….)

12 = LABI (lófej) = mint Tápión az eternit 18 (CaddyM), de falról nem láttam megoldást

unnamed13 = EGYKAPU = ez nem adta izoval a bejutást, nekem középről Nifo2

14 = OLDALKAPU = Luxinál pattogósabbal, gyengéden (nekem Rexam), +/-4 (sarok)-ból kereszbe kicsit a kapu elé

15 = VULKÁN = ez volt a régi filc vulkán akadály (nekem Méhecske vagy Kacsa)

16 = VIRÁGCSERÉP = ilyenhez hasonló volt a Dobogó dombon, de itt nem kavics van „cserépben”, hanem egy földön fekvő háló. Nekem Nifo8 ugratóról, ferde részre, onnan vízszintes deszkáról begurítva (van aki az ugratóról egyből beíveli, bár ez kiugorhat és talán nem is szabályos)

17 = FAVORIT = hosszú az emelkedő, de egyenes, Nifo8 gyengéden begurul

unnamed18 = HÁLÓ = Tápió vagy Mérnök hálóknál szerintem könnyebb, nekem CaddyM

Mindenki: remélem találkozunk néhányan a Mikulás kupán!
Üdv: Papa

You may also like...