Fedett pályás Országos Minigolf Bajnokság 2015 – Beszámoló

Bár az előzetes tervek szerint, Érden lett volna az Országos Minigolf Bajnokság helyszíne, de sors úgy hozta, hogy mégis Kápolnásnyék lett! A fedett pályás versenyek, hazánkban először Százhalombattán volt 18 pályán, mely egyből Nemzetközi verseny lett. Utána következett a Lurdy-ház , majd Érd és most Kápolnásnyék.

Az előzetes nevezések alapján most is szép számú induló volt várható a 4 (!) kategóriában. 34 induló volt! Már a szombati edzésnapon is szokatlanul nagy mozgás volt a pályán,hiszen többen csak most tudták kipróbálni az eternit pályát. A verseny egy kombi körrel indult, tehát 1 filc és 1 eternit kör .

A két kör összesített eredménye alapján alakultak ki a kategóriák eredményei, amelyeket a galéria után tekinthetnek meg.

Galéria

Eredmények

Nők

  1. Sipos Valéria           45  35  =80
  2. Benke Erika             43  38  =81
  3. Bátaszéki Tünde    40  45  =85

Az élen mindössze 1 pont döntött, bár az első kör után éppen a 3. helyezett Bátaszéki Tünde vezetett, azonban az eternit köre, sajnos nem a legjobban sikeredett!  Bár a filcen Valika nem remekelt, de az eterniten remek hajrával megszerezte a győzelmet!

Férfiak:

  1. Gombkötő Nimród Márk  29  26  =55
  2. Herczegfalvi László             38  37  =75
  3. Matafán Gyula                       48  27  =75
  4. Somogyi Kristóf                    42  35  =77

A győzelmet a nap legjobb eredményével Gombkötő Nimród Márk nyerte, de a 2.és 3. helyért csak szétütéssel tudtak dönteni a Toreszes fiúk Herczegfalvi László és Matafán Gyula! Óriásit léptek előre, mert a tavalyi versenyen ők még az amatőrök között indultak és lám szorgalmas gyakorlással egy év alatt a dobogóra állhattak az igazoltak között! Nagy gratuláció nekik! A 4. helyen az ifjúsági korú Somogyi Kristóf végzett, aki vállalta, hogy a felnőttek közt indul.

Senior Férfiak:

  1. Kolits Gábor          33  27  =60
  2. Pintér József         34  28 =62
  3. Tóth János             40  28  =68
  4. Bátaszéki János   40  34  =77
  5. Sörös Miklós         47  30  =77
  6. Ollé József              33  45  =78
  7. dr. Bede János     56  55  =111

Mivel a Senior férfiak mezőnye szép számmal összejött, így egy külön kategória lett! A győzelmet a magabiztosan játszó Kolits Gábor szerezte meg a mindössze 2 ponttal többet ütő Pintér József előtt. Remekül mutatkozott be a Seniorok között Ollé József, a filc köre egészen kiváló 33 pont lett!

Kezdők:

  1. Szabó Ádám               33  34  =67
  2. Berkó Annamária   46  44  =90
  3. Albók Attila               47  45  =92
  4. Sperka László           56  40  =96
  5. Hámori Péter            67  61  =128

Szabó Ádám a nap 4. legjobb eredményét érte el és ez igazán figyelemre méltó eredmény! Nagyon jól játszott a legalább évente egyszer-egyszer játszó Berkó Annamária is. Albók Attila kiválóan játssza a játékot, jók a labda választásai előbb-utóbb jönnek a komolyabb eredményei is ! Csak további játékra lehet biztatni Sperka Lászlót és Hámori Pétert is!

Apródok:

  1. Törőcsik Máté
  2. Hárs Benedek
  3. Kuchta Dóra

Az eredménylistából lemaradt Badó András eredménye 96+ 82 =178. Igazán népes volt a mezőny 10 Fő! Nagyon jó volt őket látni a dobogón. A győzelmet a Szolnok Minigolf klub játékosa Törőcsik Máté szerezte meg egészen szuper filces eredménnyel 37 ! A második helyezett Hárs Benedek lett. Harmadik Kuchta Dóra lett, aki már a Páros kupán is megmutatta, hogy bár most kezdte a minigolfot, de szorgalmával és elszántságával még további tervei vannak a Minigolffal.

Nagyon dicséretes az ARES játékosainak elszántsága és lelkesedése!

Hobbi kategória.

Nagyon jó látni a nem kezdő játékosok játékát! Nagyon jó a kategória meghatározása! Minden játékoson azt lehetett látni, hogy élvezettel játszanak és ha ez így van, akkor a Minigolf is csak nyerhet ezekkel a játékosokkal!

Gyuricskó Péter 72 pontja sokat elárul, lenne keresni valója más kategóriában is! Schlotter Judit szintén nem vallott volna szégyent a női mezőnyben sem! Talán Pavelka Zoli is feljebb vált egy-két Hobbi verseny után.  Nagyon jó volt látni Sörös Andi és Marosvölgyi Timea játékát is , és bizony jó pár akadályon bizonyították, hogy a golfot sem lehet csak úgy elfelejteni!

A verseny kiírás szerint az egy kombi-kör érdekessé tette a versenyt, és utána következhetett az új verseny a KO! A két kör után eredményhirdetés volt, hogy akik a KO versenyen nem tudtak részt venni azok tudjanak elmenni. A KO verseny alapja, hogy Abszolút erősorrend alakult ki a két kör alapján és 8 fős csoportok lettek kialakítva. A csoporton belül kiesési rendszerben folytatódott a verseny és a győztesek a felső ágra, míg a vesztesek az alsó ágra kerültek, amíg ki nem alakult a döntő párosítása.

A csoportok eredményei

Gold csoport

A csoport első körében is már voltak nagyon éles meccsek pl: Kolits- Matafán 6-5  és a Pintér-Herczegfalvi 6-5! Igazán nem vallottak szégyent az újoncok és  nagyon büszkék voltak rá, hogy végig versenyben voltak két ilyen rutinos és kiváló játékos ellen. A 4 között Tóth J.-Gombkötő  6-5 és Kolits-Pintér 7-3-as házi összecsapások voltak.

Aztán jöttek a helyosztó csaták a 3. helyért Pintér-Gömbkötő 5-4, ami nagyon szoros volt! A döntő pedig fölényes Kolits Gábor győzelemmel ért véget Tóth János ellen 8-2! Gábor nagy napja volt!

Silver csoport

A Silver csoport első kör sláger meccse volt a Sörös Miklós-Bátaszéki Tünde 6-5!

Kissé nem várt fölénnyel jutott be a 2. körbe Ollé József akit a döntőbe jutástól Somogyi Kristóf ütött el 6-4 arányban.

A másik ágon Sipos V.-Sörös M. csata volt melyet Valika nyert 6-4-re. Így a döntőt Somogyi Kristóffal játszhatta melyet Valika meg is nyert 5-3-ra!

Bronz csoport

Nagyon izgalmas és küzdelmes volt ez a csoport is! A 4 között csak szétütéssel dőlt el Albók A.-Pavelka  Z 7-7! A szétütés Albók Attilának sikerült jobban. Pavelka-Berkó Annamária 7-2 a csoport 3. helyéért. A döntő igazi házi döntő volt Sörös Andrea-Albók Attila 7-5.

Metál csoport

Többen erőnyerőként jutottak a 4 közé és máris jöhetett a harc a döntőbe jutásért. Sperka  Lacika-Hámori Péter 7-5  és Ba Marcell -Kuchta Dóra 7-6! Csak az utólsó akadályon dőlt el a meccs sorsa,de az is csak úgy,hogy Dórának a filc vizesárok-ugratón bement a labdája,de mivel a lyuk itt nem volt kimélyítve, így nem maradt benne! A döntő óriási küzdelmet hozott Ba Marcell-Spreka Lacika  7-6 !

Nos, tehát ez volt a 2015-ös Fedett OB.

Összességében elmondható, hogy a kétféle típusú pályának és a tornatermi körülményeknek köszönhetően még a kezdő játékosok is ízelítőt kaphattak a minigolfból. A játék folyamatos lehetett a 34 fős mezőny, pont ideális volt a 2×6-os pályához. Dicséretes volt, hogy ilyen nagy létszámmal képviseltették magukat a klubok: a Kincsem SE, a Szolnok Minigolf, az ARES és hát persze a Toresz Minigolf. Külön köszönet a pillanatnyilag klub nélküli játékosoknak is!

Bízzunk benne, hogy a tavaszi folytatás is ilyen jó hangulatban fog folytatódni és persze talán fedett pályán is lesz Minigolf jövőre is!

Az eredmények letöltéséért kattintson ide:

 További képeink

You may also like...