Kincsem Kupa Tápiószentmárton 2015

Itt van a május, most már nincs mentség a szabadtéri versenyekre. Ez történt a hétvégén  is, a Kincsem SE Minigolf szakosztálya rendezte a nagy hagyományokkal bíró Kincsem Kupát.  Magyarországon egyedül álló kombi pálya, mely 2×18-as  filc és eternit pályából áll.. A létesítmény évről-évre szebb, mert a növényzet és a két pályát ketté választó tavacska egyből elvarázsolja az odalátogató vendégeket és játékosokat is. Évről -évre külföldi vendégek is résztvesznek a versenyen, így volt ez most is, itt volt Ausztriából Gernot Chernicsek és Temesvárról a Badiu Liviu által vezetett 3 fős Minigolf Riviera játékosai is. Természetesen a házigazda Kincsem SE játékosai is szinte teljes létszámmal vettek részt! Először voltak  ott az Ares SE fiataljai is  és  ott voltunk mi a Toresz Minigolf részéről is jó páran!

Már a nulladik napon nagy élet volt Tápión a Kincsem házi versenyén, mely arról szólt, hogy a 2×18 akadályt csak egy labdával lehet játszani. Utána napi egy, de volt nap amikor két verseny is volt, persze ebbe sajnos az eső is beleszólt, mert szombaton csak három kört engedélyezett az időjárás. Vasárnapra aztán szuper lett az időjárás és a létszám is teljes lett.

A sok versenyszámnak köszönhetően, szinte minden játékosnak és párosnak sikerült valamelyik számban jó eredményt elérni. A pálya gyönyörű, de nem könnyű jó eredményt hozni rajta. Egy játékos azonban minden számban nyert, amiben csak indult, ő Kolits Gábor! Bravó Gábor, csak így tovább! Több dicséretes eredmény született, így Sipos Valika győzelme a Női kategóriában, ill a Kolits-Sörös Miklós páros győzelme a párosban is! Továbbra is tartja remek formáját a legfiatalabb versenyző Kuchta Dóra (Apród),  most Molnár Dominikkel nyerte az Apródok páros versenyét.

Ezen a pályán már volt egy Senior Európa Bajnokság és akkor sokan állították, hogy ez Európa egyik legszebb pályája! A közeljövőben nincs kilátásban itt világversenyt rendezni, de egy erős Közép-Európai torna igenis elképzelhető lenne! A pálya és a hazai mezőny biztos jó néven venné!

Eredményekért katttinson ide: Kincsem kupa_2015

 

 

 

You may also like...