Mikulás kupa és MiniFootGolf premier Érden!

Hagyományosan Érden volt a Minigolf Mikulás kupa ,azonban ismét a művelődési ház pincéjében.A létszámot még éppen elbírta a helység,mert még a start előtt derült ki néhány előre jelzett versenyző távolmaradása. Persze így is voltunk elegen 23 induló volt.

A verseny két körös volt és a pontszámítás is más volt,mert ki mennyi versenyzőt előzött meg ,annyi pontot kapott körönként. A hozott ütésszámok csak holtverseny esetén voltak döntőek,mint ahogy kiderült ez alapján tudtunk csak különbséget tenni az ifik első két helyezettjei között.

Talán azért is érdekes ez a számolási módszer ,mert bár a különbségek ugyanúgy kijönnek,de a pontok nem mutatnak akkor a nagy számbeli különbséget.Ezért is van a téli verseny sorozat,hogy lehet kísérletezni.

Három kategória volt,melynek;

Férfi győztese Pálinkás Csaba lett Tóth János és Somogyi Kristóf előtt.Meglepően szépen teljesített és ezért ki kell emelni az amatőr  játékos Kuchta Attilát is! Csak így tovább!

A nők mezőnyében ezúttal Sipos Valéria  a győztes,majd őt követi Tóth Noémi és Szatmáriné Baráth Krisztina.  A 4. lett a szolnoki Berkó Annamária.

Az Ifik mezőnyének versenyét igaz csak pont különbséggel Kuchta Dóra nyerte Törőcsik Máté előtt! Dóra egyre nagyobb skalpokat gyűjt be. A 3.Molnár Benjamin lett. A két körös verseny után következett:

a Mikulás Bácsi meglepetése,mely  hazánkban premiernek számít és ez volt a MiniFootGolf! A játék lényege,hogy a meglévő minigolf pályán az akadályok átcserélésével és labda cserével azonnal játszható a FootGolf! A szabályok is  lehetnek azonosak a Minigolféval! Az alapszabály,hogy hat rúgás után ki talál be többször. Itt is lehet párosat és KO-sat is játszani. Úgy tűnt egyszerű megérteni a szabályt és a játékosok élvezetesnek is találták a játékot.Reméljük ezzel a játékkal a Minigolf pályák üzemeltetési ideje is meghosszabbodik. A pályákon ezentúl már a játékos kézzel- lábbal játsszák,éppen ezért aki  ezt a játékot is játszani akarja ,csak azt mondhatjuk,hogy gyere,de

Hozd magaddal a bal lábad is!

 

 

You may also like...