A Toresz lett a bajnok!

Szolnokon,a beton pályán rendezték az idei Csapat OB-t .  4 klub indult a versenyen és összesen 8 csapat versengett ,az ifik 5,a felnőttek 8 körben.

-Az Ifiknél  az ARES I. és az ARES II. versengett egymással.

-Bajnok a Kosik Anna, Krencz Dóra és Törőcsik Máté Trió .

-Molnár Dominik Molnár Benjamin és Varga Gellért trió lett a második.
Felnőttek mezőnyében 6 csapat indult ,de ebből a Kincsem SE 3 csapatot is kitudott állítani:Kincsem ,Sasok és a Ló 2 nevű csapatokat.

A versenyen minden körben lehetett pontokat gyűjteni,mégpedig kétszer annyit,mint ahány  csapatot megelőztek a csapatok.

A küzdelem nagyon éles volt. Az első körben csak 1-1 pontok döntöttek. A nap végére a Kincsem átvette a vezetést a Toresztől,a Sasok álltak a 3. helyen őket követte a Szolnok csapata. A Toresz 2 és a Ló 2 kibérelte az 5.-6. helyet.

Következett a vasárnapi folytatás: mindjárt az első körben sajnos a Kincsem csak 2 pontot szerzett ,s szinte ezzel eldőlni látszott a Bajnoki cím sorsa. Elvileg,még az utólsó fordulóban visszavehette volna a Kincsem a vezetést,ha ők nyerték volna ,de nem így történt.

Bajnok lett a Toresz :Gombkötő Nimród Márk, Kincses Ildikó és Steigler Ferenc alkották a csapatot.

Ezüst érmes:Kincsem SE: Kolits Gábor ,Pintér József és Sebők Tamás összeállításban.

Bronz érmes a Szolnok:Csibrán Krisztián,Somogyi Kristóf, Vígh Zoltán és Adorján Ede összeállításban.

A verseny szisztéma jó volt,mert minden körben újra indulhattak a remények. A cserékkel ,ha jobban bántak volna a csapatok ,akkor akár másabb eredmények is születhettek volna.

A pálya egy kicsit kisebb méretű a szabványnál. Az állapotán lehet érezni a Zagyva folyó okozta mozgásokat.Nem volt könnyű ászokat ütni ,viszont könnyű volt egy-egy pályán akár  3 vagy 4 pontot is ütni.

A legkönnyebb pályák az 1,2, 11,és a 18! talán ezeken volt kötelező az ászokat hozni!

A legnehezebbek:3-as fekvő csiga a 4-es vár a jobb kanyarral.a 7-es pálya rengeteg pontot adott ajándákba a játékosoknak,nem volt ritka a 6-osvagy  akár a 7 pont! A 8-as pályán is nagyon kellet figyelni,mert itt is előfordult a 3,sőt a 4 pont is! A 9-es pálya a Rendes ivás szintén tréfás kedvében volt! Ezután már szinte csak a 15-ös pályán lehetett a pontokat szaporítani,de azt nagyon…!

Szóval érdemes még Szolnokon gyakorolni,mert még lehet faragni a pontokon.

Ennek ellenére akadtak körönként is jó eredmények:30,31, 32 pontos körök is voltak:Pl; Kolits Gábor Gombkötő Nimród és Sörös Andi.

 

You may also like...