Egyéni OB Eterniten

20160730_31_egyéni_ob_kiiras

Az Egyéni Országos Bajnoksággal folytatódik a szezon a Minigolfban.

Az ország közepén Budapesten a Mérnök utcai pályán lehet egyéni bajnoki címeket szerezni,mégpedig eternit pályán.

A szokásostól eltérő módon lesz megrendezve a verseny ,mert a két napon 4+4 kört kell teljesíteni,az ifiknek pedig 3+3 kört.

Nos ,évközben havonta rendeznek 1-1 napos Kupaversenyeket,amelyen végül is a győztesek névsora elég változatos.Épp így van ez nálunk is mint a teniszben,hogy kisebb kupákat lehet nyerni,no de a Wimbledoni versenyt már nem igazán lehet megnyerni véletlenűl,hiszen ott is hosszabak a mérkőzések,mint általában. Nevezetesen 3 nyert játszma után hírdetnek győztest. Így lesz ez most a Minigolfban is hiszen nem 3 vagy 4 kör után van győztes ,hanem 8! kör után. Hát itt aztán kiderül az „igazság”. Itt biztos,hogy a legjobb játékos nyer! Éppen ezért a mérkőzés már az edzéseken elkezdődik.Érdemes megtalálni az akadályonkénti legjobb labdát és módszert,hiszen ha ez csak az ellenfélnek sikerül ,akkor akár a nyolc körben akadályonként 8 pont különbséget is jelenthet!

A verseny több kategóriában is zajlik, de kategóriánként legalább 4-4fő nevezése a minimum.

Az esélyeket latolgatva:

Férfiak: a legfőbb esélyesnek az idén is Pálinkás Csaba számít,bár ha esetleg Fazekas Ádám tudja vállalni az indulást akkor, óriási csata alakulhat ki kettőjük között. Őket követheti a bronz csatában Gombkötő Nimród az ifi kora ellenére bevállaló Somogyi Kristóf és persze ha Temesfői László is indul akkor ő is.

Nők: Mivel  nem igazán nagy a résztvevők száma, ezért többen a dobogós helyekért küzdenek. Várhatóan a már pályafutását Ausztriában folytató Tóth Noémi látszik a legesélyesebbnek,de a nyomában végig odavárható Sörös Andrea  és persze Baráth Krisztina is.

Ifi Fiúk: az Ares részéről több játékos is várható,de nagyban fog számítani,hogy a hátralévő időt hogyan fogják kihasználni Minigolf edzésre. Molnár Benedek és Benjamin mellett esélyesek a győzelemre Sperka Bubu és Törőcsik Máté is!Persze lesznek újjonc indulók is!

Ifi Leány:szintén több játékos részvétele várható az Ares  részéről:Krencz Dóra ,Lázár Daniella már rutinosnak számítanak a mezőnyben. Persze ott lesz Kuchta Dóri is,aki egyre jobban jön előre a listán.Rajtuk kívül még 2-3 lány várható.

Senior Nők: a teljes mezőny létszáma még nem ismert,de várhatóan Kincses Ildikó és Sipos Valéria között fog eldőlni a verseny.

Senior Férfiak: Nagyon rutinos játékosok alkotják a mezőnyt.Óriási versengés várható a Kolits-Steigler-Pintér trió között. Nehéz lenne megmondani most,hogy ki lesz a befutó.

Senior Férfiak II. itt is meg kell küzdeni az érmekért: várhatóan Sörös -Tóth J. csata várható a dobogó legfelső fokáért.

Amatőrök: reméljük páran veszik a bátorságot és vállaják az indulást a versenyen.

Jövőre a Senior EB a cseheknél,míg a Felnőtt VB a horvátoknál lesz megrendezve. Várható,hogy a távolság most nem fog szerepet játszani,ezért  valószínű,hogy mindkét versenyen lesznek magyar indulók. Emlékeztetőül annyit,hogy az ilyen versenyeken 7 férfi és 4 női versenyző indulhat a versenyen. Persze az Országos Bajnokság egy elég jó ajánló levél lehet mindenki számára!

 

 

 

You may also like...