Új (idő)számítás a minigolfban !

Premier volt a minigolf versenyek történetében Érden.

A hagyományos számolgatás és ütögetés helyett jöttek az Ász ütések!

Miután a versenysportot képviseljük és már nem csak a kezdőknek rendezünk versenyeket, ezért a Minigolf 1 kupa további érdekes kérdésekre adott választ,melyek a hosszú-hosszú évek alatt mindig felvetődtek,de valahogy nem voltak rá válaszok,sem a hazai sem a nemzetközi versenyeken

Ilyen kérdések voltak és vannak,mint :

1.Ki a Profi játékos és ki az amatőr játékos?

Vagy mindig is voltak és lesznek is olyan hangok,hogy: Melyik verseny  volt a jobb ?

Mert hát az egyiken többen voltak mint a másikon.Persze lehet mérni egy versenyt a résztvevők száma alapján is ez egyszerű ,de valjuk be miután itt  mérhető pontok vannak, így lehet a teljesítményt is mérni.

No jó,de Hogy lehet összehasonlítani a versenyeket?

Nos, ime néhány statisztika és néhány érv ami alapján a kérdésekre megvan a válasz!

Először is egy kis további elemzés az I.  Minigolf 1 Kupáról.

A verseny két részből állt.

1.pályánként 3-3 ütés volt minden játékosnak és csak az ászok számítottak max 54 pont!

2.KO körök, szintén minden játékosnak volt 3-3 köre volt és így itt is 54 pont volt a maximum!

A mostani versenyen 11 játékos vett részt! Összesen 11×108=1188   (100%) Ász lehetett a maximum,ezzel szemben a mezőny összesen 464 ászt ütött,mely 39%. Ez átlagban játékosonként 7 ász/kör!

Az első alapszakaszban 44%-os volt a mezőny a KO-ban 1.kör 37% ,a 2.kör 36% ,a 3.körben pedig 32%-ot teljesítettek a játékosok átlagban!

Nos, tehát a százalékos kimutatás versenyenként azért érdekes ,mert így máris összelehet hasonlítani, akár az azonos pályákon elért erdményeket,akár a különböző pályákon elért eredményeket.

Tehát kapunk egy VERSENY INDEXE-t amely az I.Minigolf 1 kupán 39 lett.

Így a következő versenyeket máris összetudjuk hasonlítani egymással és azonnal kiderül ,hogy melyik verseny milyen szinvonalú volt! Ez teljesen  létszám független!

Jöjjenek tehát a válaszok:

1.Ki a Profi játékos és ki az amatőr játékos? Akik a hagyományos számolgatós 7 ütéses játékos játszák azok lehetnek az amatőrök,akik az ász  vagyis az egy ütéses játékot játszák azok lehetnek a Profik.

Természetesen a teljesen kezdők továbbra is úgy játszák,hogy ameddig be nem megy addig ütik…

Hogy lehet összehasonlítani a versenyeket? 

Abban az esetben ha százalékot tehát ,VERSENY INDEXE-t számolunk azonnal bármilyen versenyt összelehet hasonlítani bármelyik versennyel. Persze ez a rendszer majd azt is megköveteli a pályáktól,hogy mindnél jobb minőségű pályákon lehessen játszani. Tehát a pályatulajdonosoknak is meg kell teremteni az ÁSZ lehetőségét. Nem lehetetlen,hisz a nyári Európa Bajnokságon Cheb-ben megtapasztalhattuk ,hogy milyen is az a jó pálya. Pedig az sem egy új pálya volt!

Még egy észrevétel a Minigolf 1 játékról:a verseny előtti edzéseken azt tapasztaltuk,hogy minden játékos a tökéletes megoldást kereste és végre nem lehetett hallani a pályán azt a bizonyos „ezen a pályán jó nekem a biztos kettes is”kifejezéseket.

A verseny lebonyolítása az egy ütéses rendszernek köszönhetően időben is teljesen kiszámítható volt.Sőt így kizárt volt,hogy valakinek átkeljen élnie, hogy végig szenved egy nehéz akadályon akár 5-6 ütést,mert az nem csak a játékosnak volt szenvedés és megszégyenítő,hanem  az sem érezte jól magát aki ellenfél volt,sőt a pályán lévő kevés néző felé sem lehet ezzel az eredménnyel dicsekedni…

Az eredményjelzőtábláknak köszönhetően, aki akarta még egy plusz élményt szerezve ,követhette a párok eredményeit is!

 

Minden sportág keresi a megoldásokat,hogy  hogyan tudná még népszerűbbé tenni a saját sportágát.Nos mivel itt Magyarországon ,sőt a Nemzetközi Szövetség részéről sem eddig, sem a közeljövőben mégcsak szándékot sem tapasztalunk, ideje hogy valamilyen módon kezdeményezések kezdődjenek!

Maradjon a Minigolfban továbbra is a sok-sok hetes,vagy jöjjön a sok Ász?

A kevesebb több?

MINIGOLF 1 !

 

 

 

 

You may also like...