Hóvirág Kupa eredmények

Verseny Index 44,7 % . Új pályacsúcs, több egyéni legjobb, váratlan eredmények a KO-ban!

Sőt, már Hollandiában is ÁSZ Verseny!!!

Miután a Minigolf Szövetség teljesen cserben hagyta az aktív klubokat, melynek következménye,  hogy a Kincsem és a Toresz  minigolf klubok ki is léptek a szövetségből, az ARES pedig teljesen parkír pályára tette a fiataljait. A szövetség  az irányítást már a Foot-golf szövetség kezére adta!

Persze az ütőket és a labdákat még nem gyűjtötték be, így lehetőség van játszani és versenyeken részt venni a játékosoknak, mindezt saját önáló a szövetségtől független szervezésben.

Ha már ilyen váltás van akkor az ember elgondolkodik, hogy miért is tart még mindig itt a minigolf sport, ahol tart? Ennek persze számtalan oka van, de megoldás kevesebb. Mi részünkről ezt a kevesebb megoldást a Minigolf 1-ben látjuk. A lényeg az, hogy akadályonként csak egy ütés lehet, és az vagy ász vagy nem!

Nos mivel a Hóvirág Kupa már a második ilyen versenyünk, így vannak tapasztalataink az új játékról a Minigolf 1 ről. A tapasztalatok pedig a következők:  mivel a versenyen minden játékosnak 108 ütése van, így ez 6 körnek megfelelő játék.

Az edzéseken nem megy az idő azzal, hogy mi van ha az első ütés nem megy be , akkor mit válasszak a 2.vagy 3. vagy 4.vagy 5.esetleg a 6.ütéskor. Már az edzéskor csak a legjobb megoldáson dolgozik a játékos   ezáltal rengeteg időt megspórol és több energiája marad a tökéletes megoldásra.

Már edzésen sem akar senki  hagyományos számolóst játszani, hiszen az első alkalommal már rájött, hogy annak a verseny sportban már  nincs értelme! Ennek   köszönhetően már a második versenyünkön többen megjavították a saját egyéni csúcsukat!

További nagy előnye a Minigolf 1 -nek hogy a verseny pörgős lett fél 10-kor  kezdődött és 14.15-kor már volt végeredmény!

A „csak az ász számít”-nak köszönhetően mind a 108 ütés nagyon fontos, hiszen a KO-ban sem mindegy, hogy mit ütök, hisz könnyen kieshetek!

Úgy látszik, hogy mások is kezdik uncsinak tartani a hagyományos 6 ütéses játékot, hisz Hollandiában is már lesz egy verseny, melyen csak az ász számít!!! Sőt a hagyományos 3 körös verseny helyett már 5 köröst tudnak így rendezni ők is!

Persze ez sem rossz, de mivel KO-t nem rendeznek így  nem igazán lesz csúcspontja a versenyüknek.

Nálunk ezért van KO is!

Hosszútávon  érdemes KO-ban gondolkodni , hisz ha valaha lesz közönsége is a versenyeknek, akkor a KO.nézői, szponzori  oldalon is eladható!

Üzenjük a  versenyzőknek és nemzeteknek, hogy rendezzenek ilyen tipusú versenyeket és ráfognak jönni, hogy csak ennek van jövöje! Minigolf 1!

Persze vannak már játékosok, akik ezt kipróbálták és játszák, ilyen a Hóvirág Kupa résztvevői is!

A Hóvirág Kupa már a 2. Minigolf 1 verseny az idén!

Ugyanannyian voltunk mint az előző versenyen: 11-en!

IMG_2676

Reméljük ha a megfázásos időszak elmúlik, akkor mások is jönnek és belekóstolnak a Minigolf 1-be. A verseny a szokásos 54 (akadályonként 3-3) ütéssel  kezdődött és így máris kialakult a verseny ranglistája amely alapján a KO-val folytatódott a játék.

Mivel volt új játékos is Pálinkás Csabi személyében, így várható volt, hogy Ő az élen végez és ez így is lett, igaz holtversenyben Tóth Jánossal 32-32 ásszal!

A 3. és 4. helyre nagyon jó egyéni eredménnyel: Bubu és Herczegfalvi Lacika került 27-27 ásszal!

Viszont nem kis meglepetésként a múltkori győztes Ollé Józsi 19 ásszal nem tudott bekerülni a Gold-csoportba! Igaz utána pazarul játszott!

IMG_2674

A múltkori ezüstérmes Dórika  is ezuttal csak 21 ász ütött és így a 8. helyen kezdhette a KO-t!

Az alapszakasz után jött az első KO-kör.

Ezuttal egyből összekjött a Tóth J-Kuchta Dóri összecsapás, mely a múltkori vesenyen is volt akkor 11-11 után dőlt el Dórika javára! Ezuttal nem jöttek annyira az ászok és ugyan most is szétütés volt, de ezuttal 7-7 után.

Nagy visszavágást hozott a Sperka L-Sperka Bubu meccs is mely ezuttal 13-5 lett Laci javára A 13 ász ezuttal is a pályacsúcs beállítást jelentette! Bravó Laci!

Nagyon magas szinvonalú meccset hozott a Kuchta Attila -Herczegfalvi L. meccs, mely 18 ászt hozott! 10-8 ra nyert Attila!

A KO kör legnagyobb meglepetése a Matafán Gyula-Pálinkás Csaba 10-8!

Persze Csabi csak a versenyen ütött először a pályán! Gyuszi pedig rendszeresen gyakorol, de ennek most ez a nagyszerű győzelem a jutalma!

Következtek az elődöntők: Mind két elődöntőn 17-17 ász sikerült:

Tóth J-Sperka L. 11-6  .Ezúttal Laci betlizett, pedig ő tartja a pályacsúcsot is!

IMG_2682

 

Kuchta Attila-Matafán Gyula 9-8! Óriási csata volt és az utólsó akadályon a kúpon egyenlitett Gyuszi 8-8ra, de Attilának is az egyik legnehezebb akadály a kúp csodálatos ászra sikeredett! Ezzel lett 9-8!

IMG_2681

A fiatalok összecsapását Sperka Bubu -Kuchta Dóri meccset ezúttal 6-5 re Bubu nyerte! Lesz még alkalom a visszavágásra!

A kör legtöbb ászát a Pálinkás Csaba -Herczegfalvi László meccs (12-9 , 58% )hozta! Csabi ekkor már kezdte megismerni a pályát! Lacika pedig nagyon jól jött a 9 ásszal!

Ezután jöttek a helyosztók:

7.-8. helyért:Kuchta Dóri -Herczegfalvi László 9-7 ! A végére hozta Dóri amit tud és Lacika sem vallott szégyent !

5.-6. helyért:Pálinkás Csaba-Sperka Bubu 14-9! összesen 23 ász az összecsapáson .

IMG_2693

Csabi máris ütött egy pályacsúcsot: 14! Gratulálunk hozzá ! Bubu is nagyon jól jött és a 9 ász nagyon szép!

3.-4. helyért:Sperka László-Matafán Gyula 9-4. Úgy látszik a végére elfáradt Gyuszi, Laci pedig ismét magára talált. Mindkettőjük eredménye nagyon dicséretes!

Döntő: Tóth János -Kuchta Attila 11-4 . Az elején még Attila vezetett, de a vége felé nem jöttek neki az ászok. az előző két körben 10 és 9 ászt ütött. Így aztán az eddigi egyik legjobb, hanem a legjobb eredményét érte el Kuchta Attila, aki immár leányával együtt egy bécsi minigolf klubba igazolt!

IMG_2708

A Gold-csoporton kívül még 3 játékosjátszott .

Ollé József, alapkör 54 ütés 19 ász! Ez most kevés volt a Gold-csoportba való jutáshoz, de utána:12, 6 és 11 ász! Ez már szép! Reméljük legközelebb jobban sikerül az alapszakasz is!

Szatmáriné Baráth Krisztina, alapkör 17 ász utána 7, 7, és 5! Ő is javított az előző versenyhez képest! Garatuli!

Morócz Emil 17  ász, utána pedig 5 ász, de utána nem folytatta, melyet már előre bejelentett!

IMG_2696(4)

Összességében: akik az első versenyen ott voltak ők most is jöttek, vagy aki nem ő beteget jelentett.

Aki nem volt, azoknak csak javasolni tudom, hogy jöjjenek és próbálják ki a Minigolf 1-et!

Élvezni fogják.

minigolf kupa stat(3)

Legközelebbi verseny várhatóan március 11 vasárnap!

 

 

 

You may also like...