Sperka L.és Sperka Bubu a győztesei a Tavaszi Kupának!

Az idei téli verseny sorozat 3. versenye volt a Tavaszi Kupa. Az eddigi átlag (11fő) létszámhoz képest 36% százalékot növekedett a létszám 15 fő nevezett! Többek között annak köszönhető,hogy akik eddig jöttek, azok továbbra is jönnek. Azonban volt egy 4 fős család ,aki jelezte a részvételét és jöttek is plussz ismét játékra jelentkezett Sipos Vali is.IMG_2786(1)

A verseny előtt kisebb fajta élménybeszámolót tartott Morócz Emil,aki Garstenben érte el élete legnagyobb sikerét egy páros verseny keretében, ahol Koleszár Krisztiánnal párban megnyerték a Páros Kupát! Óriási gratuláció mind kettőjüknek!

További hírek is elhangoztak a Minigolf világáról:a következő világbajnokság Kínában lesz , s állítólag a rendezők 2 heti ott tartózkodás költségeit is állják,tehát csak az utazás költségeit kell állni a játékosoknak.( kb.180.000 ft) .Aki bővebben érdeklődik ,rengeteg információt találhat  a www. minigolfnews.com-on. További hazai hírek,hogy várhatóan az idén is meg  lesz rendezve Tápiószentmártonban a Kincsem Kupa!

A mi versenyünk a Tavaszi Kupa a szokásos módon kezdődött:az első körben minden játékosnak 3-3 ütése volt akadályonként,ez alapján alakult ki a ranglista, ami alapján a játékosok a Gold vagy a Silver csoportban játszhattak KO-t .Általában a játékosok hozták a formájukat,egy kiugró eredmény született , 54 ütésből 39 ász,Tóth Jánostól ,ami a pályarekordtól (41) csak két  ásszal maradt el! A további helyezések sorsát  szinte csak egy-egy pont döntötte el

Ollé J 29,Kuchta A.27,Sperka L.26,Matafán 25,Kuchta Dóri 24,Sipos Vali 23 és Morócz E.21 ász.Így alakult ki a Gold csoport.IMG_2829

A Silver csoport  élén Baráth Krisztina és Sperka Bubu állt! Őket követte a Szulyovszky család tagjai és Lantos Tünde. még a legkisebb játékos a 8 éves Balázs is ütött 3 Csodát! Miután velem játszotta az első körét és nagyon nehezen jött Balázsnak az első ásza,akkor mondta hogy ez Csoda,hogy sikerült és így maradt az elnevezés  a 3 Csoda!

I.KO kör:több érdekes össszecsapás:Sperka -Matafán 6-3 Kuchta Dóri-Kuchta A 9-8 és mindjárt a nap legtöbb ászát hozó összecsapása:Sipos Vali-Ollé Józsi 12-11!  63,8 %-os index! Szuper! Az alsó házban jöttek a papírformák.

 

II. KO kör: Sperka L-Tóth J .8-7!  Dóri -Valika 9-6. Matafán-Morócz 5-4,alig-alig! Ollé-Kuchta A 7-5.

A Silver csoportban is volt egy szoros eredmény  Baráth Krisztina-Somogyi Orsolya 3-1!

Bubu viszont 8-1 re nyert Szulyovszky Gábor ellen!

 

Így máris jöhettek a helyosztó mérkőzések:13 és 14 helyezésért:Szulyovszky Csenge –

Szulyovszky Balázs 3-2! Nagyon élvezték a minigolfot! reméljük sikerült kedvet csinálni nekik!

 

A Silver csoport dobogós helyéért vívott csatában:Somogyi Orsolya-Szulyovszky Gábor 2-1!

 

A Silver csoport döntője nagyon nagy csatát hozott:Sperka Bubu-Baráth Krisztina 7-6 (36%) Nagyon szép mérkőzés volt!

Gold csoport 7-8. helyért Kuchta A-Morócz E 10-5 ( 41%)

 

5-6. helyért Ollé-Matafán 9-4

 

3-4 helyért Tóth János -Sipos Vali  13-6 (52%) Szép játszma a 13 ász csak egy ponttal maradt el a rekordtól amelyet a múltkori versenyen Pálkinkás Csabi állított fel 14 !

 

A Döntő:Sperka László-Kuchta Dóri 10-5!

 

Dóri ismét döntőt játszott,Laci pedig eddigi legnagyobb sikerét szerezte meg! Csak így tovább Laci!  Dórikának további kitartást kívánok,előbb-utóbb jönnek a nagy győzelmek is!

minigolf kupa stat(4)

You may also like...