Hóvirág kupa 2015, Velence

Új helyszínen, egy csodálatosan szép új épületben Velencén, a Velence Korzón lesz a hagyományosan télen és fedett pályán szokásos Hóvirág kupa minigolf verseny.

A Hóvirág kupa-sorozat még annak idején Budapesten, a Lurdy házban kezdődött, majd Érden, a művelődési házban folytatódott. Mivel az érdi pince már kicsit szűkösnek bizonyult, ezért a versenyek kimozdultak a szintén érdi Bólyai iskolába, de most úgy gondoltuk, hogy a következő verseny legyen egy olyan helyszínen, ahol télen is biztosított a folyamatos minigolfozási lehetőség. Ez a helyszín a velencei szabad strandon megépített Velence Korzó épületében található.

Ezúttal a verseny páros-javítós és ászok lesz. A páros-javítós verseny lényege, hogy akadályonként a páros jobbik eredménye számít. Mivel ezen a pályán még csak a kezdők számára volt verseny, ezért úgy gondoltuk, hogy fakultatív versenyszámként a páros verseny előtt legyen egy kör ászok is, amelynek lényege, hogy a pároknak 3 ütése van fejenként, és ha mindegyik ütés ász, a 6 pont mellé + 1, azaz 7 pont lesz a pár  eredménye.  A tapasztalat az, hogy a kezdők számára elég a 2 kör teljesítése is, ám ha a páros úgy érzi, természetesen elindulhatnak az ászok körben is ( ez nagyon jó bemelegítés lehet a páros versenyre is!).

A verseny repülő rajttal indul, amennyiben több, mint 24 induló lesz, mindig lesz pihenő csoport is, de unatkozni nekik sem kell, mivel a pályáról csodálatos kilátás nyílik a Velencei-tóra. Ha szerencsénk lesz, akár jég is boríthatja a tavat, lehet egy-két látnivaló a tavon is.

Az új év a minigolfban is új reményeket hoz. Bízunk benne, hogy havonta lesz egy kiemelt verseny, amelyen reméljük, egyre többen leszünk.

A verseny kiírása megtalálható ide kattintva!

Let’s golf – minigolf!

You may also like...