Páros kupa premier a Ligetben

Első alkalommal rendeztek Minigolf versenyt az új telepítésű pályán a Népligetben.

Már a verseny előtti napon pénteken is örömteli  esemény történt:látogatók érkeztek az újonc ifjú házas Pálinkás Csabi és Koleszár Krisztián is eljött Boboval és kedves feleségével egy kicsit játszani.Sajnos a versenyen nem tudtak résztvenni de lelkesedésük nekünk is jól esett!

A versenynek mindjárt akadt egy sponzora is ,mégpedig a Jameson ír Wisky márka!Plussz a Liget klub isajánlott fel díjakat! No,ilyen még nem sok volt a magyar minigolfban.A Jameson az első három helyezettnek 1-1 üveg Wiskyt és egy finom csokoládét,a Liget Klub pedig egy-egy belépőt mégpedig korlátlan italfogyasztással!

A Verseny  a Minigolf 1 Páros javítós rendszerben zajlott,melynek szabálya,hogy mind a két játékos ütött ,de csak akadályonként 1-1 ütés és  a jobbik eredmény számított.

Azonban azért is kellett mindkét játékosnak ütni akadályonként,mert holtverseny esetén a több dupla ász döntött volna,no és persze ha ez is döntetlen lett volna akkor a pénzfeldobással dőlt volna el!

Mivel a verseny 2 körös volt ,így várható volt a rendkívül szoros eredmény,ráadásul a pálya sem volt még teljesen belőve a játékosok által.

A verseny teljesen jól elő volt készítve,még eredményjelző táblák is voltak, amin az összesített állást lehetett követni és ezáltal nem csak a játékosok, hanem az arra vetődő néző is láthatta mi történik a pályán.

Az első kör után az egész mezőny mindössze csak 3 ponton belül volt 6 és 9 pont között.Tehát akármelyik páros is nyerhetett volna.Az első körnél a Sperka-Sperka páros vezetett holtversenyben a Herczegfalvy Lacikával 9-9 ponttal.

Őket követte az Ollé-Matafán és a Sipos-Tóth páros 8-8 ponttal.

Sőt nagyon jó kört ment az ujonc Schiller E és párja a pár is 7 ponttal.

Nem vallott szégyent az újonc Gecsényi -Morócz pár sem 6 ponttal, amit ugyancsak teljesített a Steigler-F-Steigler J.pár is.

A szünetben mindenki kalkulálhatott,hogy hanyadik helyre fog befutni,azonban örök törvény,hogy aki az utolsó körben jobban teljesít mint az előzőekben az felfelé megy a helyezéssel,aki pedig rosszabbul üt ,az visszaesik a helyezést nézve.

Nos így történt ez most is.

Sperkáék az utólsó 6 akadályon 3 ászt ütöttek Herczegfalvy L. viszont csak 1 ászt !

Remekül hajrázott viszont az Ollé -Matafán páros hiszen ők 4 ászt is ütöttek az utolsó 6 akadályon.

A döntő momentum pedig az volt,hogy az legeslegutolsó 3 akadályon a Sipos-Tóth párosnak 3 ász kellet ahhoz,hogy nyerjék a versenyt:ebből kettő sikerült ,mikor jött a 18. akadály, amit Tóth J erősen ütött,tehát Sipos V.-nak ászt kellet ütnie.Hosszas koncentrálás után és megfelelő tét mellett sikerült ászra hozni a nem könnyű Plató akadályt!

A verseny időtartalma is teljesen kalkulálható volt 2×60 perc! Így időre érkezett a támogató Jameson fotósa is,aki megörökítette a verseny eredményhirdetését .

Reméljük a pálya jól fog funkcionálni,ahol egyébként teljes napsütésben is árnyékban lehetett golfozni.Reméljük ezt teszik mindnél többen ezután is!

 

You may also like...