OB.II.forduló Szolnokon a hétvégén

A Magyar Bajnokság úgy van kialakítva,hogy mind a háromféle (eternit ,beton és filc) is helyszíne legyen a versenyeknek.

Az első forduló,már megvolt Budapesten a Mérnök utcai pályán,a záró verseny Tápiószentmártonban lesz a Kincsem Lovasparkban ,de most a hétvégén Szolnokon lesz a forduló,mégpedig a Beton borításon.

A szolnoki pálya hazánk egyik legrégebbi minigolfpályája,ugyan nem teljes méretű,de WMF által hitelesített  beton pálya.

Évről-évre legalább2-3 versenynek ad helyszínt.A játékosok nagyon kedvelik a pályát.Szolnokon két egyesület is működött,igaz mára már, csak egy a Szolnok Minigolf  létezik.Az egyesület nagyon sok bajnoki címmel is büszkélkedhet,sőt csapatban is nagyon jó eredményeik vannak.

Több jó nevű játékosa is van,de a leghíresebb, akinek már nemzetközi mércével is mérhető eredménye is van:Pálinkás Csaba! Ő pillanatnyilag Ausztriában játszik,csakúgy mint Fazekas Ádám.

A pálya nem egy könnyen játszható,de éppen az előző versenyen sikerült új csúcsot ütni Fazekas Ádámnak,mégpedig 25 pontot. A versenyeken egyéniben, aki dobogó közelbe szeretne jutni,annak 30-32-es körátlagot kell hozni. A versenyzők általában 36 alatt szeretnének teljesíteni,de van jó pár pálya ,ahol ellehet „szállni”. Ilyen pl;a 3-as pálya  a fekvő csiga,a 4-es azután van híres 7-es pálya,ahol a 2 pontnak mindenki nagyon örül.Utána a csalóka 9-es Rendes ivás.Azután a 15-ös Vár,mely ráadásul a büfé előtt van,így még nehezebb teljesíteni. Persze van pár pálya, ahol szinte kötelező az ász,de ez nem minden esetben sikerül a játékosoknak; ilyen az akadály nélküli 1-es,a 2-es lyukas fazék, már nem annyira ász pálya,aztán a 11-es Banán is bosszantja néha a játékost ha nem egyesre sikerül.Innentől,már szinte csak a 18-as Galambdúc az, ami nagyon fáj ,ha nem 1-es!

Persze a leglelkesebb játékosok,akik csak tehették ott voltak a Szolnok Kupán és jól felmérték a pályát.

Mi várható a II.fordulóban Szolnokon;

A Férfiak mezőnyében az élen elég nagyok a különbségek és Pálinkás Csabának meggyőző az előnye,talán még tovább növeli az előnyét a 2. helyen álló Gombkötő Nimród előtt is.

A Nők versenye ismét kiélezett lesz ,hisz nagyon kicsik a különbségek és kérdés ,hogy a hazai játékos Tóth Noémi tud-e élni a hazai pálya előnyével,vagy Kincses Ildikó  és Sipos Valéria Tovább növeli minimális előnyét?

A Senioroknál Kolits Gábor előnye nagynak tűnik,de a betonon is bizonyítania kell,hogy komolyak a szándékai a bajnoki cím elnyerésére.

Az Ifjúsági kategória  versenyzői is folytathatják a bajnokságot,ahol pont a három szolnoki játékos :Somogyi Kristóf ,Angyal Roland és Törőcsik Máté kimagaslik a mezőnyből.

De, nagyon várjuk az ARES játékosait és a két lány versenyzőt:Kuchta Dórát és Krencz Dórát is!

Csapatban nagyon nagy  harc várható,mert kicsik a különbségek,ugyan a Kincsem vezet,de  a Toresz csapata visszavágott a Szolnok kupán,igaz az csak két körös volt.

A Szolnok csapata otthon nagyon erős,de most talán még a Toresz II.csapata is döntő tényező lehet a versenye,hiszen minden kör egy új verseny.

Várható,hogy az idei versenyek egyik legnagyobb létszámú versenye lesz az OB. II. fordulója Szolnokon.

 

 

 

You may also like...