Toresz kupa és Mikulás kupa

Két verseny eredmény hirdetése is volt a hétvégén.

Miután amúgy is szegényes a versenynaptár még nyáron is, októbertől  hazánkban csak Érden, a Toresz Minigolfnál van lehetőség játszani.

Bár a verseny kiírása minden játékosnak szól, sajnos, nem sokan nem élnek ezzel a lehetőséggel, de ez a Toresz játékosait nem befolyásolja.

A Toresz Kupát egy körmérkőzéses szisztémában lebonyolított versennyel hirdettük meg.

Tíz játékos nevezett, végül is 7 játékos játszotta végig a versenyt, melynek az volt a lényege, hogy minden játékos játszik mindenkivel egy két körös meccset.IMG_7124

Körönként a győzelemért 2, döntetlen esetén 1-1 pontot lehetett szerezni. A verseny előrehaladtával ki-ki ahogy szállította az eredményeket, olyan arányban jött meg, vagy csökkent a versenyláz.

Mindenesetre úgy alakult a helyzet, hogy a vége előtt 2 körrel még 4 esélyes is volt a végső győzelemre.

A verseny nagyon érdekes volt, mert minden forduló szinte olyan volt, mint egy-egy kupán való részvétel.

A verseny a Minigolf 1 szabályai szerint zajlott, tehát minden akadályon csak egy kisérlet volt.

Volt olyan párosítás, ahol akár már 6 ásszal is lehetett győzelmet aratni, de volt  ahol ehhez a tíz ász is kevés volt.

A verseny és szisztémája osztatlan sikert aratott, olyannyira, hogy a játékosok már januártól szeretnék kezdeni a Tavaszi fordulót. Mivel a nevezési díj korlátlan edzési lehetőséget biztosít (általában kedden vagy pénteken 17 órától), a versenyen mindenki azonos eséllyel indulhat.

Mivel a nevezési díj 10.000 ft volt, így lehetett díjazni a győzteseket:  1 hely 50.000- a 2.hely 30.000- a 3.hely 20.000 Ft-ot ért. Természetesen mindenki nevezhet a Tavaszi versenyre is amennyiben vállalja, hogy kb 3 hónap alatt lejátsza a meccseket!

A Toresz Kupa helyezetjei: 1.Ollé József 2.Sipos Valéria 3.Tóth János.

Mikulás Kupa: Minigolf 1 javítós szisztémában lett megrendezve.

A lényeg, hogy amennyiben elsőre nem sikerült teljesíteni az akadályt, abban az esetben volt egy második kisértlete is a játékosnak.

Nos, nagyon sikeresnek bizonyult a szisztéma, hiszen a játékosnak volt javítási lehetősége, így kevésbé vette kedvét egy-egy akadály, ha nem  elsőre sikerült neki. Ráadásul pont azonosság esetén a több elsőre sikerült Ász döntött.

Nagyon érdekes volt, mert az első körtől azonnal lehetett sorrendet megállapítani. Erre azért is szükség volt, mert ilyen szoros verseny hagyományos  7 pontos versenyben nem igazán van.

Most az első és az ötödik helyezett között 2 pont különbség volt.

A verseny végeredménye:  Ollé József,  Sipos Valéria és Sperka László!IMG_7115

Ezzel a Mikulás Kupával a 2019-es versenyek befejeződtek, folytatás januárban és reménykedünk, hogy egy-egy új helyszin is  be fog kapcsolódni a 2020-as versenyekbe!

You may also like...