Hóvirág kupa sok kezdő játékossal

Jól kezdődött a március a minigolf játékosok számára. Ezúttal nem volt műszaki probléma a világítással sem. A szokásos létszámnál többen, összesen 21-en neveztek a versenyre, ebből 11 fő kezdő, 10 pedig haladó játékos.

A verseny lebonyolítása újdonság volt a kezdők számára, ezért -mint szervező – nagyon izgultam, hogyan fogadják a játékosok a két ütéses javítós szisztémát. A játék lényege, hogy körönként 18 akadályon, maximum 18 pontot lehetett szerezni: ha elsőre nem sikerült, akkor második kisérletet is tehetett a játékos. Mivel az ütések száma limitált volt, így a mezőny egyszerre haladt. A játékot repülő rajttal lehetett indítani, így félóra játék után félóra pihenő következett három körön át.

A kezdők nagy része még ilyen versenyen nem vett részt. A lelkesedés azonban magával ragadta a játékosokat, de itt jegyzem meg, hogy mindannyiunk számára meglepetés volt, ahogyan a 6 kezdő gyerek viselkedett a szombati edzés után a vasárnapi versenyen is: példaértékű lehet minden szülő és gyermek számára, amilyen mosolygósan, nyugalommal, de maximális koncentrációval és kitartással játszották végig a napot. Nagyon jó volt látni, hogy a 8-11-15 éves gyerekek a sikertelen ütéseket nem kudarcnak élték meg, hanem a javítós ütés lehetőségére koncentrálva nem adták fel – rengeteg tehetséges ütést láthattunk tőlük.

Volt olyan játékos, aki már tudatosan készült az első versenyére, ilyen volt Ilka Gábor is, aki remek 3 kört hozott és 29 ponttal nyerte a kezdők kategóriáját, annak ellenére, hogy karácsony után fogott először minigolf ütőt a kezébe!

Volt visszatérő játékos is, mint Kohári Csaba, ( akinek köszönjük, hogy megszervezte a kezdő játékosok részvételét a versenyen), ő lett a 3. helyezett 18 ponttal, a dobogó második fokára pedig Mattyasovszky Miklós állhatott 21 pontos teljesítményével! Még egy kiemelkedő teljesítmény született: Kuhár Tomi 17 pontjával épp, hogy nem került dobogóra. Gratulálunk nekik! Egy következő versenyen még kiélezettebb lehetne a verseny a kezdő játékosok számára is. Bízunk benne, hogy legközelebb még mások is kedvet kapnak az indulásra.

A haladó csoport játékosai hozták tudásuk javát, persze akiknek volt módjuk a pályán verseny előtt gyakorolni, azoknak egy picit jobb lett az eredményük.

Voltak akik szinte az ausztriai versenyről érkeztek a Hóvirág Kupára: Steigler Feri és Herczegfalvi László is jól képviselte a Toresz Minigolfot Garstenben. Feri a mostani kupán fordulóról fordulóra javult 11, 13 és 15 pont, (még egy kör és már 17 pont is lehetett volna? ), no de majd legközelebb…

A verseny eredménye csak az utolsó körben dőlt el és csak 1-1 pont döntött a sorrendről. Az Ausztriában játszó Kuhcta Dóri és édesapja, Kuchta Attila bizonyította, hogy nem véletlenül vettek részt a legutóbbi Minigolf Világbajnokságon Kínában: most sikerült a 2. és 3. helyet megszerezniük. Ollé Józsi sajnos az utólsó körben lecsúszott a dobogó első helyéről, amelyet ezúttal – szintén az utolsó körben – Tóth János szerzett meg.

Mivel a hazai Minigolf társadalom szűkében van a verseny lehetőségekkel ,ezért úgy gondolom,hogy egy következő versenyt még ebben a hónapban 29-én vasárnap lehetne rendezni. Úgy láttuk,hogy ez a lebonyolítási szisztéma sikeres volt ,ezért ugyanilyen javítós verseny lenne. Amennyiben ez a verseny eldől,akkor a verseny kiírás hamarosan megjelenik!

You may also like...