Szolnok Kupa új győztesekkel

A nagy hagyományokkal rendelkező Szolnok Kupa verseny volt a hétvégén. A versenyre 17 játékos nevezett,de ezen a versenyen sokkal inkább az volt a kérdés,hogy kik fognak játszani.

Az eligazításkor derült ki,hogy a Szolnok is kilépett a Minigolf szövetségből.Ezzel tehát elmondhatjuk,hogy a verseny is egy Nyílt verseny volt.

Innentől kezdve a versenyek teljesen a kluboktól függnek,hogy lesznek-e.

A pályán a két nagy fát a 9-es és 15-ös pálya mellől kivágták.Ezáltal a a folyó felőli oldalon nagyon magas hőfokon folyt a játék.A pályán egyéb karbantartás nem volt,ezért a hagyományoknak megfelelően nem volt könnyű ászt ütni egyes pályákon.

A versenyen különböző kategóriák voltak egyéniben és persze csapatverseny is volt.Csapatban, a Kincsem 2 csapatot is tudott indítani.A Szolnok és a Toresz 1-1 csapatot indított,sőt a Temesvári csapat is teljes létszámmal indult,ezzel is ünnepelték,hogy 20 évvel ezelőtt jöttek először Szolnokra és azóta is évente legalább egyszer jönnek.Ő általuk máris Nemzetközi verseny volt a Szolnok kupa.

Viszont volt újonc játékos is,aki először vett részt a Szolnok Kupán:Schiller Emese.(mindjárt egy éremmel távozott) A verseny 3 körös és repülő rajtos volt,ezért sok időt is nyert a mezőny.

A pontozás a hagyományos számolós (max 6 ütés).A Nők mezőnyében Kuchta Dóri (123 pont) a győztes ,a második Schiller Emese lett.

A Senior nők versenyét Sipos Vali nyerte.2. Badiu Geta és Szatmáriné Barát Krisztina holtversenyben.

A Legjobb Ifi játékos Törőcsik Máté lett.A Férfiak versenyén a 3 szolnoki játékos osztozott a dobogón:1.Víg Zoltán (113) 2.Csibrán Krisztián (118) 3.Adorján Ede (120).

A nap legjobb eredményét a Senior, Sörös Miklós  (108) ütötte ,ezzel sikerült átmenteni Szolnokra is a tápiói formáját.  2.Kuchta Attila 3. Sperka László (126) és 4. Schiller Edvin (128).

Ezzel a Tavaszi versenyek lezajlottak. Nyáron várhatóan a Balaton és az Orfű Kupa következik. Ugyan a nemzeti Bajnokság ki van írva,de mivel a kilépett egyesületek várhatóan kihagyják ,így kíváncsian várjuk:hogyan tovább minigolf ?

 

 

You may also like...