Óriási meglepetés az Újévi Kupán!

Megemlékezéssel kezdődött a verseny:egy olyan játékos, aki bizonyos versenyeken szívesen vett részt pl:Szolnok,Tápiószentmárton,Balatongyörök sőt még Orfün is rendszeres résztvevője volt a versenyeknek.Ezen felül nagyon éreztette a magyar mezőnnyel ,hogy a szivecsücske neki minden magyar játékos.

Ugyan Ő nem mindig tudta megütni amit akart,de szivesen elárulta a titkot,hogy melyik a legjobb módszer az adott akadályon.Nekem is adott olyan tanácsot ami nagyon bejött pl:Bécs Senior EB,eternit favorit gyilkos pályára adott nagyon jó tippet,és Szolnokon a 13-as S pályára,sőt a saját labdáját odaadta és az adott versenyen 3 ütés 3 ász sikeredett.

Nem kis köze volt hozzá,hogy Magyarországra hozták a Senior EB-t Tápiószentmárton Kincsempark ,no és persze az Ifi Vb-t Budapestre! De már sajnos se több jó tanács se több vendégjáték Magyarországon.Január elején elhunyt Gernot Cernicek .Isten nyugasztalja,örökké emlékszünk rá.IMG_4987

Érden kezdődött az idei verseny szezon.Ezuttal különleges élményben volt részük a játékosoknak.Egy új pályán egy eternit tipusu pályán volt alkalma a mezőnynek játszani

Mivel azonban a pálya nem igazán volt úgy mond belőve,így nagyon megkövetelte minden akadály,hogy nagyon pontosan és a megfelelő erővel üssenek a játékosok,mert csak így lett Ász!

Ugyan a versenyen nem született nevezési rekord,viszont az élmezőny képviseltette magát. 6 hazai és 6 vendég játékos vágott neki a 3 körös versenynek.A játékos lelkesedését bizonyítja,hogy a szombati edzésnapig szinte mindenki kihasználta a gyakorlási lehetőséget.

A verseny különlegessége volt,hogy nem csak Handicappes játékosok voltak hanem Pálinkás Csabi azt ajánlotta fel,hogy neki csak akkor járjon akadályonként 1 pont,ha kétszer egymásután is betalál.

A Többi játékosnak akkor járt pont,ha egyből Ászt ütött.Az első kör nagy szenzációja,hogy az ezen a pályán először játszó Somogyi Kristóf nem kevesebb mint 13 Ászt ütött.

Szintén nagyon jót ütött Szatmáriné B. Krisztina 9 Ász. Csabi 7 pont . Herczegfalvi László 6 ász és ezzel az első kör után csak a 10 helyen volt.

A második kör teljesen átrendezte a mezőnyt.A legjobb kört Steigler Ferenc teljesítette 13 Ász! Kristóf a 13 után 9 ász! Krisztina pedig javított 9 után 12 ász!Herczegfalvi L.6 ász után 11-et ütött. A többiek átlagban azt hozták amit az első körben,még Steigler Dani ütött egy 7 után egy 10 Ászt! Csabi a a második ütött 8 pályán dupla Ászt!Ezután következett a:

3. döntő kör.Nem kis meglepetésre a Morócz Emil ütötte a legtöbb pontot 12-t! Fel is ugrott ezzel az eredménnyel a 10.ről az 5.-6. helyre! Herczegfalvi László 10 Ász ezzel viszont a 3. helyre jött fel.Somogyi Kristóf 6 ász és ez az 2. helyre lett elegendő.

A végére Szatmáriné Baráth Krisztina 9 Ásszal tudta magát tartani és ezzel megnyerte a versenyt. Igaz neki minden akadályon 2 ütése volt ,de ezzel a Handicappal remekül élt!

A mezőnynek nagyon tetszett az új pálya ,bár annyit megjegyeztek,hogy csak akkor adja apálya az ászt ha az ütés az tökéletes,ami annyit jelent hogy a pálya kihozza a játékosokból a maximumot!

Majd a következő verseny bizonyíthatja,hogy ki mennyit fejlődik,mennyire sikerül neki kidolgozni a pályát.S hogy mikor lesz a következő verseny?IMG_4985

Nos Február 10-én  Hóvirág Kupa! Azt is megbeszéltük a mezőnnyel ,hogy az a verseny KO rendszerű lesz!

 

 

You may also like...