Minigolf tornaóra alatt Velencén.

Általában, ha egy játékost megkérdeznek: hogy lehetne még népszerűbbé tenni a minigolfot, akkor a többség azt felelné, hogy az iskolásokat kellene bevonni. Nos, az elképzelés nem rossz, de mint tudjuk, minden elképzelés annyit ér, amennyit meg is valósítanak belőle.

Mivel ma hazánkban csak egy iskolában van minigolf pálya (Gazdagréten) így, ha máshol is igény lenne a minigolfra, akkor az csak úgy képzelhető el, hogy egy iskola közeli pálya lenne rá alkalmas.

Mivel Velencén van egy fedett pálya és az út másik oldalán, – ami már Kápolnásnyék – van egy iskola (a Vörösmarty) és persze van aki bemutassa a játékot és vannak hozzá lelkes tornatanárok, akkor máris indulhat a Suli-golf!

Szerdánként a tornaóra keretén belül 5-6,  de volt már 7 osztálynak is alkalma ismerkedni a minigolffal.

Az első órák a játék szabályainak ismertetésével, az ütőfogással és a pályával való ismerkedéssel teltek. Ahogy szaporodnak az óraszámok, úgy ismerik meg az egyéni és páros játékok szabályait a diákok.

Szinte óráról órára lehet látni a fejlődést a diákoknál, és azt is, hogy egyre jobban értik a játékot és az eredményesség magával hozza a lelkesedést is.

Bízunk benne, hogy előbb-utóbb összeáll egy tanrend, amely alapján akár, több iskolában is módot lehetne találni arra, hogy golfozhassanak a gyerekek. Persze ehhez több pálya kellene, de talán ilyen olcsó variálható akadályos, mint a velencei pálya, nem elképzelhetetlen pár helyen.

Egy ilyen program talán elindíthatná a minigolf népszerűsítését is. Nem valószínű, hogy az iskolások hada akarna versenyző lenni, de ha egyre többen tudják ezt játszani és ismerik a játék szabályait, akkor reménykedhetünk, hogy sikerül előbb-utóbb fejlődési pályára állítani kedvenc sportágunkat, a minigolfot.

 

 

 

You may also like...