Minigolf és Footgolf a XXIII.Nagy Sportágválasztón Budapesten

Óriási siker a 2018.szeptember 14-15-én  23. alkalommal megrendezésre kerülő nagy sportágválasztó esemény Budapesten. Mivel adódott egy lehetőség résztvenni az eseményen, ezért gondoltuk, hogy ott a helye a minigolfnak és legalább méltó eseményen tudjuk a nagy nyilvánosságnak is bemutatni a mini-footgolfot is!

A pénteki napon főleg az iskolák jöttek csoportosan.

Igazából hasonló rendezvényen már vettünk részt ,ezért gondaltam, hogy egy kis pályát összeállítok azoknak, akik még ütőt sem fogtak a kezükbe.

Így megalkottam az általam „rutinpályának” hívott 4X1,3 m-es pályát, amelynek a 4 sarkáról lehetett ütni illetve rutint szerezni a további játékra. Nem várt nagy sikere lett a kis gyakorló pályának, sőt egyes iskolák jelezték,hogy milyen jó lenne a gyerekeknek ilyen pálya a szünetekben lehetne gyakorolni. Ráadásul mivel vonalak jelzik a labda útják,így mindenki értette mit is kell csinálnia.

Azok az osztályok ahol, lekiismeretes tornatanár volt a vezető, azok többször is visszajöttek és jelezték, hogy ezt valahogy be kellene valamilyen iskolai rendezvénybe iktatni.

Természetesen nem zárkóztunk el az ötlet elől és támogatásunkkal is csak további biztatásra adtunk okot a gyerekeknek és a tanároknak is. Jeleztük, hogy akár helyszinre is kimegyünk és igény estén akár testnevelési óra keretében vagy akár hétvégén sulinapon is partnerek leszünk.

Mivel nagyon-nagyon sokan voltak és sorba kellett állni a játékért, ezért úgy gondoltuk, hogy elég ha 6-6 akadályt játszanak csak! Ugyanígy volt a Footgolf is!

Mindkét sportágnak óriási sikere volt!

Azt hiszem, hogy ha évről-évre ilyen tálalásban és minőségben ment volna a sportág menedzselése mondjuk a szövetség részéről (mivel az ő dolguk lett volna ez), akkor most lehet, hogy egy kicsit könnyebben lehetne ezt a sportágat is eladni.

Mivel a Minigolf továbbra is kedvenc sportágunk, így úgy gondoltuk, hogy nem ártottunk, hogy képviseltük a Nagy Sportágválasztón!

 

You may also like...